22.01 2018

EVS 812-4:2018...

on alates jaanuarist 2018 jõustunud seitsme aasta taguse tööstus- ja laohoonete ning garaažide tuleohutusnõuete EVS 812-4:2011 uuendus.
Standardi uuenduse on koostanud Päästeameti Põhja päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo nõunik Andres Mäll ning heakskiidu andnud EVS/TK 05.
Standardi uuenduse peamised muudatused on järgmised:
– on muudetud tuletõkkesektsioonide moodustamist piirpindala järgi, kus tulenevalt tuleohutusklassist (TP), tuleohuklassist, korruselisusest ja tulekaitsetasemest on muudetud piirpindala suurust ning senisest enam võimaldatud määratleda tulekaitsetase ja piirpindala kaalutluste alusel. Oluliselt on vähendatud piirpindala (100m²) I tulekaitsetaseme puhul eesmärgiga kohustada enamikul juhtudel paigaldada tööstus- ja laohoonetesse lisaks tulekustutitele ka vähemalt tulekahjusignalisatsioonisüsteem tulekahju kiireks avastamiseks ja sellest teavitamiseks;
– kogu standardi teksti on korrigeeritud ja muudetud. Paljud ebaolulised ja praktikas mitte rakendamist leidnud või mitmeti tõlgendatavad nõuded on välja jäetud või asendatud;
– suitsueemaldusavade kogupidalad suitsutõrje arvutuses määratakse materjalide eripõlemiskoormuste alusel;
– uue jaotisena on määratletud nõuded tööstuslikele telk-ehitistele.
See standard toetub siseministri 30.03.2017 määrusele nr 17 Ehitisele ja selle osale esitatavad tuleohutusnõuded ja nõuded tuletõrje veevarustusele ja täpsustab selle nõudeid oma käsitlusala kohaselt.
EVS 812-4:2018 eelvaade